Leksjon

Leksjon 7
Frokost = kos!

Nå skal vi lære å lage gjærbakst. Vi skal bake rundstykker og koke egg på riktig måte. – Og så skal vi lage en super helgefrokost.

Les leksjon
Leksjon 8
Maten i verden

Korn er verdens viktigste matvare. Hvete er det vanligste kornslaget i Norge og i mange andre land. Ris er viktigst i Asia, mens m...

Les leksjon
Leksjon 9
Voksemat

Nå er tiden kommet for å lære å bake brød. Et nybakt grovbrød smaker kjempegodt og er veldig sunt for kroppen. Vi spiser brødsk...

Les leksjon
Leksjon 10
Søtt, salt, surt, bitt...

Vi skal lære om grunnsmakene i «Smakens uke». Vi skal også lære å sette sammen en forrett, en hovedrett og en dessert til en trer...

Les leksjon
Leksjon 11
Tallerkenmodellen

Vi skal lære å lage mat både på kokeplater og i stekeovnen. Kjøttsausen til spagettiretten lager vi på kokeplate, og eplekake stek...

Les leksjon
Leksjon 12
Mat for kropp og sjel

Vi kan vel spise akkurat det vi vil, kan vi ikke? Selvsagt kan vi det, men helsemyndighetene gir oss likevel noen gode råd om kost...

Les leksjon