Lag vafler på skolekjøkkenet

Vafler er enkelt og raskt å lage og kan brukes til de fleste anledninger. Vi har oppskrifter på både havrevafler, potetvafler med pølse, belgiske vafler og veldig mange flere.

Bakgrunn: 25. mars feires vaffeldagen over hele verden. Men vet du hvorfor? Bakgrunnen for feiringen er at Jomfru Maria akkurat denne datoen fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesus-barnet. Og sjekker du kalenderen vil du se at det er temmelig nøyaktig 9 måneder igjen til jul. Dette ble feiret ved at man lagde vafler.

Betydningen av ordet: Navnet vaffel stammer fra tysk wafel som betyr vokskake. Det karakteristiske mønstret på vaffeljernene stammer fra 1200–1300-tallet og skal være laget etter modell av bivokskaker i bikuber. En vaffel er en kake som er stekt i jern, enten rutemønstret, hjerteformet, firkantet eller kanskje traktorformet?

Ulike vafler: Det finnes mange ulike typer vafler, men det som ser ut til å være et fellestrekket er at de alle inneholder egg, sukker, mel og melk. Med disse ingrediensene som utgangspunkt kan man lage sine egne varianter med alt fra bygg, havre, poteter, og epler til valnøtter.  Kun fantasien setter grenser. Kanskje dere kan øve på å utvikle en egen oppskrift?

Vi har oppskrifter på mange typer vafler. Du finner alle samlet her:
http://brodogkorn.no/oppskrifter/vafler/