Matopedia.no - læreverk i mat og helse

matopedia.no er et komplett læreverk i faget mat og helse for grunnskolen. Undervisningsopplegget er gjennomarbeidet og klart til bruk. Læreverket er digitalt, og tilrettelagt for både elever og lærere.

Læreverket er i tråd med Kunnskapsløftet, og omfatter læreplanen i faget (MHE1-01) og kostrådene fra Helsedirektoratet. Bærekraft, dyrevelferd, mattrygghet, ernæring og kosthold er viktige tema som vektlegges. Læreverket er inndelt i leksjoner, og hver leksjon viser hvilke kompetansemål som dekkes.

matopedia.no inneholder:

  • over 180 godt gjennomarbeidede oppskrifter, som sikrer at elevene lærer god råvarekunnskap og grunnleggende matlagingsteknikker.
  • 50 filmer til barnetrinnet og 43 filmer til ungdomstrinnet viser ulike oppskrifter, matlagingsteknikker, tips og annen kunnskap.
  • 34 leksjoner for barnetrinnet og 33 leksjoner for ungdomstrinnet, som alle er knyttet opp mot kompetansemålene.
  • tilpasset innhold for både lærere og elever, med hver sin innlogging.

Lisensbasert brukertilgang

Tilgang til Matopedia er lisensbasert. Lisensen betales per skole, basert på hvor mange elever som har faget mat og helse. Ved registrering mottar skolen passord til lærere og elever, som gjelder for inneværende skoleår.

SE PRISER OG BESTILL HER!

 

*matopedia.no er en videreføring av Matopedia-bøkene. Innholdet digitalt vil i hovedsak være det samme som i bøkene, men her får dere også filmer, i tillegg aktuelt og sesongbasert innhold. Har skolen allerede Matopedia-bøker kan de brukes skoleåret 2019/2020, til ny læreplan kommer. Det er ikke lenger mulighet for å bestille bøker.