Julehygge for de unge

Kan barna ta julebaksten helt selv? Selvsagt! Med hjelp fra MatStart kan barn og unge klare 7 slag i førjula på egen hånd. Og, kjøkkenet er strøkent etterpå (om de følger oppskriften;).

MatStart er barnas eget matnettsted. Løsningen er tilrettelagt for barn og unge, og viser alt fra ingredienser til kjøkkenutstyr og oppskrifter i bilder – slik at det skal være trygt å slippe barna alene inn på kjøkkenet. Oppskriftene sorteres etter hvilke «kritiske» redskaper, som ovn og skarpe kniver, det enkelte barnet behersker. Kokkeluer signaliserer vanskelighetsgraden. De får også varsler underveis som minner på å slå av stekeplater og dra ut stikkontakten på elektrisk utstyr. Og, selvsagt rydde opp etter endt kjøkkenøkt. En fin nettressurs å introdusere til elevene dine?

Nettsiden er tilrettelagt for bruk på mobil og tablet, og inneholder flere trinn med forklarende oppskriftsbilder.

 

Oppskrifter for barn med smak av jul

Læreverket matopedia.no har mange oppskrifter til jul som kan bidra til å innfri kompetansemålene i mat og helse. Med matnettstedet MatStart kan barn og unge utvide matkompetansen helt på egen hånd, utenfor skoletiden.

matstart.no kan du som lærer bruke som et verktøy til å fremme matinteressen til elevene. På MatStart har vi fokus på ulike råvarer og smaker, og på å skape positive assossiasjoner, nysgjerrighet og gode minner knyttet til maten. Med et bredt utvalg av oppskrifter kan barna også ta større del i å bestemme hva de skal lage, da øker også sjansene for at de smaker på mer.

Førjula er fylt med helger som skal ha ulike hyggelige aktiviteter, - så hvorfor ikke bruke litt ekstra tid hjemme på kjøkkenet?  

Brownies pyntet som juletrær er en av de mest populære juleoppskriftene på matstart.no.

Her har vi samlet oppskrifter vi vet at barn og unge elsker – topplisten av julekaker og julegodis på MatStart:

  1. Kjeks laget i vaffeljern
  2. Sjakkruter
  3. Risboller
  4. Kokosmakroner
  5. Sjokoladejuletrær
  6. Stjernekjeks
  7. Peppemyntegodis
  8. Cornflakeskonfekt
  9. Hjemmelaget marsipan 
  10. Marengsjuletrær

 

Eller hva med julegrøt, -burger eller en oppskrift for å minske matsvinn fra julemiddagene?

Risgrøt
Juleburger
Restewrap med pinnekjøtt eller ribbe

God førjulstid!

 

Ikke bestilt tilgang til matopedia.no enda?
SE PRISER OG BESTILL HER