Fra jord til bord

«Fra jord til bord» er vårt undervisningsmateriell som bidrar til å nå kompetansemålet «fortelle om en utvalgt råvare og hvordan den inngår i matvaresystemet, fra produksjon til forbrukeren». Det består av filmer, plakater, oppgavehefter og frøposer slik at elevene kan dyrke sine egne tomater.

Undervisningsmateriellet «Fra jord til bord» består blant annet av en film om gulrotens reise fra såing til Skolefrukt, samt et mer omfattende interaktivt opplegg om tomaten. Vår hensikt er å bidra til å nå kompetansemålet – «fortelle om en utvalgt råvare og hvordan den inngår i matvaresystemet, fra produksjon til forbrukeren». Forhåpentligvis vil dette også bidra til økt mestringsfølelse, samt lyst og interesse for å spise mer frukt og grønt.

I tillegg til filmene har vi laget et oppgavehefte til elevene og plakat til klasserommet. Oppgavehefte inkluderer oppfølgingsspørsmål knyttet til filmene.

 «Fra jord til bord» handler om hvordan epler, tomater og gulrøtter dyrkes av profesjonelle. Vi tror at klassene også vil ha glede av å prøve dette selv. I materiellet du bestiller ligger det derfor også tomatfrø og gjødselspinner, samt tips for såing av tomater i klasserommet.

Oppgavehefter og plakater kan bestilles på både bokmål og nynorsk.

Les mer her…